Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Produkt dnia
Kawa ziarnista Espresso Top Blend 1kg
Kawa ziarnista Espresso Top Blend 1kg
72,00 zł
szt.
Ekspres Nivona CafeRomantica 520
Ekspres Nivona CafeRomantica 520
1 990,00 zł
szt.
Ekspres ciśnieniowy LELIT Anita 042PL TEMD
Ekspres ciśnieniowy LELIT Anita 042PL TEMD
2 750,00 zł
szt.
Instrukcja doskonałego spieniania mleka

Mleczna pianka to zasadnicza część dzisiejszej kawowej kultury. Wszystkie modele NIVONA pozwalają uzyskać puszystą i smaczną piankę mleczną. Sekret polega na technice jaką skrywa funkcja Spumatore lub OneTouch Spumatore (jedna lub podwójna porcja). Funkcja ta pozwala spienić mleko do uzyskania kremowej idealnej pianki - dla jednej lub podwójnej porcji również za jednym dotknięciem. Najlepsza powstaje ze świeżego mleka bezpośrednio z termosu schładzającego wykonanego ze stali nierdzewnej.

Dlaczego mleko się pieni?

Mleczna pianka to maleńkie bąbelki powietrza, które trzymają się cząsteczek białka z mleka. Na skutek działania gorącej pary pojawia się siatka powietrza, białka, tłuszczy i cukru. Im drobniejsza jest siatka tym gładsza jest pianka. Podgrzewanie mleka i wypełnienie go powietrzem powoduje częściowe przekształcenie laktozy w cukier prosty. Dlatego spienione mleko ma słodkawy posmak.

Należy stosować tylko zimne (8°C) i świeże mleko. Obydwa pojemniki na mleko NIVONA (0,5 l oraz 0,9 l) idealnie nadają się do jego przechowywania. Po użyciu, pojemniki na mleko NIVONA można przechowywać w lodówce.

Nowość w CafeRomatica 1030: koneser cappuccino. Ta funkcja zapewnia na wyciągnięcie ręki różnorodność jaką oferuje barista. W zależności od preferencji Cappuccino można przygotować na trzy sposoby.

1. Najpierw kawa potem (spienione) mleko;
2. Najpierw (spienione) mleko potem kawa;
3. Kawa i (spienione) mleko podawane są w tym samym czasie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl