




Kawa Kostaryka Tarazzu SHB jasna






Opis
Kawa Kostaryka Tarazzu SHB
Kawa Kostaryka Tarrazú pochodzi ze spółdzielni CoopeTarrazú posiadającej ponad 53 lata doświadczenia i tradycji w produkcji kawy. Współpracuje ona z ponad 3 000 producentów kawy. Spółdzielnia w swoim zakładzie przetwórstwa kawy zatrudnia ponad 250 pracowników, głownie z regionu Tarrazú. Ich głównymi zadaniami jest dbanie o odpowiednie procesy produkcji oraz przygotowywanie kawy do eksportu.
Zarząd spółdzielni CoopeTarrazú kładzie nacisk na następujące aspekty:
-rozwój kultury picia kawy,
-ochrona i poprawa stanu środowiska,
-zapewnianie wysokiej jakości produktów i usług,
-poprawa jakości życia członków spółdzielni oraz współpracowników
Pełna nazwa kawy, którą Państwu oferujemy to La Pastora Tarrazú. Kawa ta w Kostaryce słynie ze swojej wyjątkowej jakości.
Skrót SHB (Strictly Hard Bean) oznacza, że rośnie ona tylko na dużych wysokościach tzn. 1500-2000 m n.p.m.. Dominującym smakiem w Kostaryce SHB jest gorzka czekolada smacznie połączona z prażonymi migdałami doprawiona przyprawami.
Pochodzenie - Kostaryka
Region - Los Santos, Tarrazu
Gatunek - Caturra, Catuai
Zbiory - Grudzień-Marzec
Pozyskiwanie - na mokro
Wysokość upraw - 1 200-1 800 m.n.p.m.
-----------------------------------------------------
Profil palenia - średnie
Smak - pomarańcza, mandarynka, mleczna czekolada
Aromat - orzechowy, kwiatowy
Body - Pełne
Kwasowość - niska, ale wyczuwalna