Instrukcja doskonałego spieniania mleka

Mleczna pianka to zasadnicza część dzisiejszej kawowej kultury. Wszystkie modele NIVONA pozwalają uzyskać puszystą i smaczną piankę mleczną. Sekret polega na technice jaką skrywa funkcja Spumatore lub OneTouch Spumatore (jedna lub podwójna porcja). Funkcja ta pozwala spienić mleko do uzyskania kremowej idealnej pianki - dla jednej lub podwójnej porcji również za jednym dotknięciem. Najlepsza powstaje ze świeżego mleka bezpośrednio z termosu schładzającego wykonanego ze stali nierdzewnej.

Dlaczego mleko się pieni?

Mleczna pianka to maleńkie bąbelki powietrza, które trzymają się cząsteczek białka z mleka. Na skutek działania gorącej pary pojawia się siatka powietrza, białka, tłuszczy i cukru. Im drobniejsza jest siatka tym gładsza jest pianka. Podgrzewanie mleka i wypełnienie go powietrzem powoduje częściowe przekształcenie laktozy w cukier prosty. Dlatego spienione mleko ma słodkawy posmak.

Należy stosować tylko zimne (8°C) i świeże mleko. Obydwa pojemniki na mleko NIVONA (0,5 l oraz 0,9 l) idealnie nadają się do jego przechowywania. Po użyciu, pojemniki na mleko NIVONA można przechowywać w lodówce.

Nowość w CafeRomatica 1030: koneser cappuccino. Ta funkcja zapewnia na wyciągnięcie ręki różnorodność jaką oferuje barista. W zależności od preferencji Cappuccino można przygotować na trzy sposoby.

1. Najpierw kawa potem (spienione) mleko;
2. Najpierw (spienione) mleko potem kawa;
3. Kawa i (spienione) mleko podawane są w tym samym czasie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl